display:none

Wastips voor sokken

Sommfotografie 2020 dec Gersesokken 10075

In bijna alle kleding zit een label met een wasvoorschrift, echter is dit voor sokken niet het geval. Toch is het handig om te weten hoe je je sokken het beste kunt wassen. Je wilt ze natuurlijk wel mooi en kleurrijk houden. Daarom hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet!
 
De gekrompen sok
Sokken kunnen krimpen tijdens het wassen en al helemaal in de droger. Om te voorkomen dat je na één of twee wasbeurten te kleine sokken hebt, kun je de sokken een maat groter kopen. Het is belangrijk om de sokken niet in de droger te doen, maar hang ze op aan een wasrek.

De verloren sok
Heb je al je sokken gewassen, mist er toch nog één. En het uitzoeken van wie welke sokken zijn en de juiste bij elkaar vinden, is ook al zo’n leuke klus. Herkenbaar? Dat kan dus makkelijker. Bijvoorbeeld door je sokken in een waszakje te wassen. Als je een groter gezin hebt, kun je voor iedereen een eigen waszakje gebruiken, zodat ze niet door elkaar gaan. De sokken van Gerse Sokken zijn kleurrijk en makkelijker te onderscheiden van de effe gekleurde of zwarte sokken door de vrolijke prints.

Wanneer je sokken niet al te vuil zijn, kan je ze ook gewoon gevouwen wassen. Ze zullen dan wel langer moeten drogen, maar komen nog steeds schoon, fris én met z’n tweetjes uit de wasmachine!

De gekleurde sok
Heb je een paar leuke sokken, zijn ze na een paar wasbeurten helemaal verkleurd. Wat kun je daar tegen doen? Lichte sokken kun je beter apart van donkere kleding wassen. De kleur wordt daar namelijk grauw van. En was je sokken binnenstebuiten. Net als bij je andere kleding blijft de kleur beter. 

40c

Extra sokken tip
Oké, nog één extra tip dan. Over het algemeen geldt dat je sokken op maximaal 40 graden moet wassen. Dat geldt ook voor Gerse Sokken. Wollen sokken daarentegen kun je beter op maximaal 30 graden wassen, anders krimpen ze.
 
Heb je zelf nog een goede tip voor het wassen van je sokken? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten.
 

Geef een reactie