display:none

Sokken Vouwen

Onze kleding wordt netjes opgehangen of gevouwen in de kast, maar de sokken belanden meestal in een rommelige sokken la. Wil je meer overzicht? Dan hebben wij een aantal tips!

Sokken vouwen

Sokken verticaal vouwen

Leg de sokken bovenop elkaar, vouw ze over de lengterichting dubbel. Vouw je sokken nog een keer dubbel en zet ze rechtop in de lade.
Op deze manier kun je gelijk goed zien welke sokken er nog in de la zitten, geen rommel maar overzicht!
Bekijk ook de tutorial van Marie Kondo hieronder, dan weet je daarna precies hoe je de gerse sokken verticaal kunt opvouwen! Ze laat ook gelijk nog wat andere handige vouw tips zien 😉 Altijd fijn.

De militaire sok
Als je weinig ruimte hebt, is de militaire stijl een handige manier van opvouwen. Leg beide sokken op een vlakke ondergrond met de ene sok op de andere. Maak eventuele rimpels in de sokken glad. Rol de sokken vervolgens, te beginnen bij de teen, strak tegen elkaar aan. Wanneer de sokken volledig opgerold zijn, pak je met één hand de binnenkant van de buitenste sok vast en houd je hem vast. Trek met de andere hand de buitenste rand van de buitenste sok rondom. Als er delen van de sokken uitsteken, vouw deze dan naar binnen. (bron: Caitlin Jaymes)

Drie tips om je sokken op te bergen
Als je dan je sokken gevouwen hebt, dan wil je ze natuurlijk ook op een overzichtelijke manier opruimen. Hoe kun je dat nou het beste doen, zonder dat je sokken- en ondergoedlade alsnog een rommeltje wordt? We zetten drie tips voor je op een rij. 

Verticaal overzicht
De eerste tip die we je willen meegeven, is om verticaal te werken. Manier één om je sokken op te vouwen is daar ideaal voor. Als je dan bovenop je lade kijkt, zie je gelijk welke sokken je nog hebt.

Sorteer op kleur
Tegenwoordig hebben we niet alleen maar zwarte of witte sokken, maar hebben we ook Gerse Sokken in alle kleuren van de regenboog. Wil je makkelijk en snel de juiste sokken kunnen pakken die bij je outfit matchen, dan kun je je sokken het beste op kleur sorteren in je lade. Als je ze dan ook nog verticaal in je lade zet, zie je in één oogopslag welke sokken je moet pakken.

Hou het netjes en overzichtelijk
Heb je sokken, panty’s en ondergoed in één lade? Dan zijn opbergmandjes heel handig om alles gescheiden van elkaar te houden. Maak verschillende vakken in je lade en berg daar je sokken, panty’s en ondergoed in op.

Met deze tips en handige opvouwtechnieken creëer je rust in je sokkenlade én uiteindelijk ook voor je zelf!

Geef een reactie