display:none

Life Socks campagne- Sokken in actie voor de dak- en thuislozen

Life Socks – Gerse Sokken & NL Cares

Dak- en thuislozen in Nederland

Sinds 2009 is het aantal dak- en thuislozen in Nederland meer dan verdubbeld. Dat vinden wij een trieste zaak!
Dak- en thuislozen mensen hebben vaak het gevoel er niet meer toe te doen en geen rechten meer te hebben en de behandeling van deze mensen draagt hieraan bij. We zien een uitzonderlijk aantal dakloze mensen met een beperking en/of een migrantenachtergrond. Dit duidt op structurele problemen van uitsluiting en discriminatie. 

De meeste dak- en thuislozen behoorden ook vijf of tien jaar voor hun dakloosheid al tot de huishoudens met de laagste inkomens en hadden vaak een uitkering. Dakloze mensen hebben vaak geen rechtsbescherming en toegang tot het recht. 

Ook toegang tot  sociale zekerheid, een opleiding en toegang tot werk zijn bijzonder problematisch. Gebrek aan privacy en een continu gevoel van onveiligheid zijn grote problemen. Daarnaast heeft dak- en thuisloosheid zeer negatieve gevolgen voor de gezondheid. Dakloze mensen hebben vanwege een slechte gezondheid een veel lagere levensverwachting.

daklozen

Uit dakloosheid komen is een lang en ingewikkeld proces, maar waardigheid en geloof in een betere toekomst helpen daarbij. Schone en mooie kleren geven die waardigheid terug.

Kleding wordt vaker gedoneerd, maar niemand loopt graag in een tweedehands onderbroek of op tweedehands sokken. Daar is dan ook een groot tekort aan.

Gerse Sokken en NL Cares slaan de handen ineen met de Life Socks Campagne . Waar jij kunt helpen door sokken te kopen.

Je koopt 1 paar en doneert 1 paar. Of, je koopt 1 paar en doneert 2 paar! Het is ook mogelijk om alleen 1 of 2 paar te doneren. Ga hier naar de webshop en koop!

De sokken worden verspreid over daklozenopvangcentra door het hele land.

We hebben gekozen voor de Many Mornings sokken The Map. Deze sokken staan symbool voor iedereen die een rugzak heeft, maar zijn weg zal vinden uit de situatie waar hij of zij nu in zit.

Koop en maak impact!

NL Cares

NL Cares zet zich in voor flexibel vrijwilligerswerk. Je kunt via NL Cares vrijwilligerswerk doen bij jou in de buurt, op het moment dat het jou uitkomt. Er is geen vaste verplichting. Je kunt zelf een activiteit kiezen op de online agenda in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht en je kunt je via de site aanmelden.

Nacht van de vrijwilliger

De Nacht van de Vrijwilliger is hét Social Impact Event om in actie te komen en mee te helpen. Met inspirerende en laagdrempelige activiteiten werken we samen toe naar een Caring Society en een betere en duurzamere wereld. Samen laten we zien hoe het óók kan. Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger brengt NL Cares feest en gezelligheid naar kwetsbare mensen en maken we hands on impact. Elk gebaar telt.

Het gekste wat we kunnen doen, is niets!

Tijdens deze Pop-up edition van de Nacht steken de leden van NL Cares samen met meer dan 1000 vrijwilligers de handen uit de mouwen om kwetsbare stadsgenoten een prachtige avond te bezorgen, geheel coronaproof.

Activiteiten:

  • Heel Holland Bakt: Mensen bakken thuis een taart en brengen die naar bijvoorbeeld een woonzorgcentrum in de buurt.
  • Pancake Party: Vrijwilligers bakken bij woonzorglocaties pannenkoeken
  • City Clean-up: In de 4 grote steden worden er clean-ups georganiseerd
  • Inzameling daklozen:  Gerse Sokken inzamelingsactie en donatie.
  • Guerrilla Gardeners:  In het donker stiekem bloembollen poten.

Heel NL Bakt

Door het coronavirus is het voor iedereen, maar nóg meer voor de kwetsbaren in de samenleving, een lastige tijd. Eenzaamheid ligt op de loer. Bezorg daarom een ander een lichtpuntje door hem of haar te verrassen met een ovenheerlijk taartje! Ga zelf aan de slag met het bakken van een cupcake, taartje of andere zoete lekkernij en breng deze langs bij een zorginstelling, je buurman of je oma!

Pancake party

We organiseren coronaproof pannenkoekenfeestjes in de binnentuinen van woonzorg-instellingen, en hebben jou nodig om de pannenkoeken te bakken én er een feestelijke avond van te maken. Geen masterchef, maar wel goed met een instrument? Geef je dan op om de sfeer compleet te maken met een sunset serenade.

City Cleanup

Draag bij aan het zwerfafvalprobleem en zet je samen met andere vrijwilligers in voor een schone buurt. Je gaat de wijk in met een prikker en vuilniszak om zoveel mogelijk straatafval te verzamelen. We doen dit in kleine groepje en zullen aan het einde het afval wegen om te kijken hoeveel er is opgehaald. Op deze manier maken jullie de problematiek rondom zwerfafval zichtbaar en creëren we meer bewustzijn.

Life Socks – Sokken inzameling

In afstemming met de diverse daklozenopvangen in de Randstad, gaan wij jullie vragen om materialen te doneren, waar op dat moment behoefte aan is. Denk aan toiletartikelen (shampoo, tandpasta, condooms), sokken, ondergoed, kussens, dekens of kleding. Dus kijk je kasten alvast door en houd overbodige spullen apart voor deze actie.

daklozen

Dit jaar zet Gerse Sokken zich in voor het inzamelen van Sokken voor de daklozen mensen in Nederland, koop en maak een impact door te doneren!

Je koopt 1 paar en doneert 1 paar. Of, je koopt 1 paar en doneert 2 paar! Alleen 1 of 2 paar doneren is ook mogelijk. Klik hier en koop deze gerse sokken!

Guerilla Gardening

Het voorjaar komt eraan en dat betekent dat we de bloemetjes weer buiten gaan zetten! Door mee te doen aan de Guerilla Gardening actie zorg jij voor een fijnere buitenwereld, waar je ook woont in Nederland. Ga aan de slag via onze agenda en maak de binnentuin van een verzorgingstehuis onkruid vrij. Óf doe mee aan de pop-up actie waarbij wij je graag tips en trucs geven voor de échte Guerilla Gardening acties. Maak stekjes en doneer die aan de Groene Bieb, maak en gooi zaadbommen of pak je botermesje en schraap het onkruid tussen de tegels van de de buren weg.

Samen kunnen we veel betekenen, help jij ook mee?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: