display:none

Home Ride – 500 KM in 24 uur voor het Ronald McDonald Kinderfonds

Home Ride

Met elkaar iets geweldigs neerzetten, elkaar er doorheen slepen, lachen, bikkelen en doorbijten. Elke deelnemer met een eigen motivatie, maar allemaal met hetzelfde doel: 500 kilometer fietsen in 24 uur, zodat zieke en zorg intensieve kinderen hun familie altijd dichtbij hebben. Dát is Home Ride.

Het team is, in estafettevorm, dag én nacht onderweg. Een tocht voor echte doorzetters, die geld inzamelen voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen.

homeride
Meer lezen over “Home Ride – 500 KM in 24 uur voor het Ronald McDonald Kinderfonds”

Life Socks campagne- Sokken in actie voor de dak- en thuislozen

Life Socks – Gerse Sokken & NL Cares

Dak- en thuislozen in Nederland

Sinds 2009 is het aantal dak- en thuislozen in Nederland meer dan verdubbeld. Dat vinden wij een trieste zaak!
Dak- en thuislozen mensen hebben vaak het gevoel er niet meer toe te doen en geen rechten meer te hebben en de behandeling van deze mensen draagt hieraan bij. We zien een uitzonderlijk aantal dakloze mensen met een beperking en/of een migrantenachtergrond. Dit duidt op structurele problemen van uitsluiting en discriminatie. 

De meeste dak- en thuislozen behoorden ook vijf of tien jaar voor hun dakloosheid al tot de huishoudens met de laagste inkomens en hadden vaak een uitkering. Dakloze mensen hebben vaak geen rechtsbescherming en toegang tot het recht. 

Ook toegang tot  sociale zekerheid, een opleiding en toegang tot werk zijn bijzonder problematisch. Gebrek aan privacy en een continu gevoel van onveiligheid zijn grote problemen. Daarnaast heeft dak- en thuisloosheid zeer negatieve gevolgen voor de gezondheid. Dakloze mensen hebben vanwege een slechte gezondheid een veel lagere levensverwachting.

Meer lezen over “Life Socks campagne- Sokken in actie voor de dak- en thuislozen”

Inspirerende sokken cadeaus – welk sok geef jij?! 5 tips

Deze blog heb ik geschreven om jullie wat extra inspiratie te geven voor gerse sokken cadeaus en om te laten zien dat er een sok is voor bijna elke gelegenheid! Dus ben jij op zoek naar een tof cadeau, wil je dat dit vrolijk, kleurrijk en blijvend is? Lees dan snel meer over het geven van sokken cadeaus…

unicorn
Meer lezen over “Inspirerende sokken cadeaus – welk sok geef jij?! 5 tips”

Ontdek de Opvallend Kleurrijke Sokken Trend – Val jij al Op?!

cherry blossom

De opvallend kleurrijke sokken trend

Wat draag jij voor Sokken? Loop je al jaren met dezelfde witte of zwarte sokken. Dat is natuurlijk een veilige, maar wel een beetje saaie keuze. Het mag best wat vrolijker!

Gelukkig is er al een tijdje een trend op komst die een stuk vrolijker beeld laat zien in de sokkenwereld. De gekleurde en gekke sokken zijn helemaal hip. In deze blog ga ik jullie vertellen waarom juist deze trend zo leuk is.

Meer lezen over “Ontdek de Opvallend Kleurrijke Sokken Trend – Val jij al Op?!”

Sokken met borsten, speciaal voor Wereldkankerdag!

Ja je leest het goed: sokken met borsten erop én een roze randje. Een beetje zoals Pink Ribbon, maar dan even anders en met een knipoog. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. Helaas zie ik tijdens mijn werk als operatieassistente ook regelmatig vrouwen met borstkanker. Dit grijpt me aan en dit heeft me doen besluiten om iets te doen om Pink Ribbon te steunen tijdens Wereldkankerdag. Met mijn Gerse Sokken met borsten! In dit artikel vertel ik je er meer over: Wereldkankerdag, de sokken met borsten en mijn actie hoe we samen deze dag kunnen steunen. Lees je mee?

Pink Ribbon
Meer lezen over “Sokken met borsten, speciaal voor Wereldkankerdag!”

Blue Monday

Blue Monday doorstaan? Gerse Sokken maken je dag vrolijk!

We moeten er helaas aan geloven: het is bijna Blue Monday. Blue Monday is de meest deprimerende dag van het hele jaar. Het is afgeleid van het begrip “feeling blue”, wat staat voor neerslachtig, depressief of somber zijn. Ieder jaar valt Blue Monday op een andere datum, maar over het algemeen op de derde of laatste maandag van de maand januari. Dit jaar valt de meest deprimerende dag op maandag 18 januari 2021. Toch gek eigenlijk, dat er één dag in het jaar is waar men zich over het algemeen het snelst depressief, neerslachtig of verdrietig voelt. Maar ergens is het ook wel logisch. Maandagen zijn over het algemeen de minst favoriete dagen van mensen. Tel daarbij op dat de goede voornemens vaak zijn mislukt, de dagen koud en donker zijn en dat de (zomer)vakantie nog erg ver weg lijkt. Wil jij je niet neerslachtig of down voelen tijdens Blue Monday? Trek dan de vrolijkste Gerse Sokken aan en je doorstaat de dag met een glimlach!

Blue Monday
Meer lezen over “Blue Monday”

Sokken Quotes

Sokken Quotes

Sokken quotes, leuk om te lezen en ook nog grappig om te gebruiken!

Waarschijnlijk de meest bekende van allemaal:
“Een echte held op sokken”.
Dit is iemand die zich dapper voor doet, maar in werkelijkheid niets durft : een bangerik.

“De ouwe sok”: hiermee bedoelen we een oude man of vrouw.

De sokken erin zetten, betekent hard wegrennen.

Meer lezen over “Sokken Quotes”

Sokken Geschiedenis

Sokken 1

Van gebreide sandalen sokken tot de Gerse sokken van nu!
Een van de eerste kledingstukken die de mens voor zichzelf maakte waren sokken. De eerste sokken werden gemaakt van de huid van een dier en rond de enkel vastgebonden. Rond de 8e eeuw voor Christus droegen de oude Grieken sokken van gevlochten dierenharen voor de warmte.

Wil jij meer weten over de geschiedenis van sokken?
Lees dan deze blog.

Fotocredits: Smithsonian Magazine

Meer lezen over “Sokken Geschiedenis”

Sokken Vouwen

Onze kleding wordt netjes opgehangen of gevouwen in de kast, maar de sokken belanden meestal in een rommelige sokken la. Wil je meer overzicht? Dan hebben wij een aantal tips!

Sokken vouwen

Sokken verticaal vouwen

Leg de sokken bovenop elkaar, vouw ze over de lengterichting dubbel. Vouw je sokken nog een keer dubbel en zet ze rechtop in de lade.
Op deze manier kun je gelijk goed zien welke sokken er nog in de la zitten, geen rommel maar overzicht!
Bekijk ook de tutorial van Marie Kondo hieronder, dan weet je daarna precies hoe je de gerse sokken verticaal kunt opvouwen! Ze laat ook gelijk nog wat andere handige vouw tips zien 😉 Altijd fijn.

Meer lezen over “Sokken Vouwen”