Compressiekousen Cactus

11,95

Geen vermoeide benen meer met deze vrolijke blauwe compressiekousen met cactussen! Beschikbaar in verschillende maten.

Artikelnummer: 242 Categorieën: , , , Tags: , , , , ,

Beschrijving

Nu ook verkrijgbaar bij Gerse Sokken, de  compressiekous met voet! Beschikbaar in verschillende modellen in maten S/M en L/XL. De kousen hebben een milde druk van ongeveer 20 – 30 mmHg.
S/M is geschikt voor maat 35 – 38
L/XL is geschikt voor maat 39 – 42

Dit model donker blauwe compressiekous is voorzien van leuke groene cactussen.

Compressie kousen stimuleren de doorbloeding van de spieren. Hierdoor worden de spieren sneller voorzien van verse zuurstof. De kous geeft extra stabiliteit voor de kuit en achillespees. Eigenlijk kun je de compressiekous zien als een soort  personal assistant. De kous assisteert je hart, waardoor deze minder hard hoeft te werken om het bloed door je lichaam te pompen.

Voor wie zijn de kousen geschikt?
– Sporters o.a. hardlopen en gewichtheffen
– Mensen die lang moeten staan op hun werk
– Reizigers voor tijdens de vliegreis
– Voorkomen of verminderen van vocht in de benen
– Zwangere vrouwen

Sporters:
Voor sporters hebben steunkousen aangetoond dat ze de prestaties verbeteren door een verhoogde bloedcirculatie. Ze verminderen spiervermoeidheid en potentiële spierschade.
·      Meer energie
·      Beter uithoudingsvermogen
·      Betere prestatie
·      Betere doorbloeding
·      Optimalisering van de zuurstofvoorziening in de spieren
·      Stabilisering van de pezen
·      Betere loop coördinatie
·      Minder tot geen spierpijn

Herstelbevordering:
Veel onderzoeken tonen aan dat er minder spierpijn ontstaat na het dragen van compressiekousen. Een onderzoek toont aan dat dit effect ook optreedt als je de kousen aandoet direct ná het sporten! De melkzuurconcentratie in het bloed is lager bij het gebruik van compressiekousen.

Staand beroep:
In de gezondheidszorg komt langdurig staand werken voor bij o.a. chirurgen, verpleegkundigen en laboranten. In de horeca komt dit voor bij zowel keuken- als bedienend personeel. In de detailhandel bij de kassamedewerker, winkelmedewerker of -personeel, magazijnmedewerker en schoonmaakpersoneel. Ook politie, kappers en treinconducteurs zijn beroepsgroepen waarbij langdurig staan een gewoonte is.  De kousen zorgen voor verlichting van de benen en vermindering van rusteloze benen.

Reizen:
Gebruik de kousen als u op reis gaat om zwelling van onderbenen en voeten te voorkomen. Zeker bij langdurig zitten in het vliegtuig kunnen we last krijgen van opgezette benen. De kousen helpen om deze zwelling te voorkomen.

Zwangere vrouwen
Tijdens de zwangerschap hebben de bloedvaten in de benen het zwaar te verduren om verschillende redenen: door de hormonen worden de bloedvaten slapper waardoor makkelijker spataderen kunnen ontstaan door de groeiende baarmoeder (met baby) neemt de druk op de aders in het bekken toe waardoor de bloedafvoer vanuit de benen wordt belemmerd en er dus een verhoogde druk (stuwing) in de beenaders ontstaan tijdens de zwangerschap is er meer circulerend bloed in de aders waardoor de druk op de beenaders ook toeneemt.
De kousen kunnen helpen met de bloedafvoer waardoor er minder klachten worden ervaren.

Extra informatie

Maat

S/M, L/XL

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Compressiekousen Cactus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *